Home Globus Američka demokratija na djelu: Jeziv snimak š0kirao ameriku: Policajac upucao ženu dok je uzvikivala da je trudna

Američka demokratija na djelu: Jeziv snimak š0kirao ameriku: Policajac upucao ženu dok je uzvikivala da je trudna

2 min read
0
0
159
--

Incident se dogodio sinoć u gradu Bejtaunu u Teksasu

Šokantan snimak fatalnog obračuna američkog policajca i 45-godišnje žene objavljen je na društvenim mrežama. U incidentu je žena smrtno stradala.

Incident se dogodio sinoć u gradu Bejtaunu u Teksasu.

Na snimku se vidi kako se žena i policajac hrvaju, a ona se opire dok on pokušava da je uhapsi. Policajcu viče da je pusti jer je trudna, a nakon toga snimak se zacrni i čuju se pucnji.

Naime, policajac je prema ženi ispalio nekoliko hitaca, od kojih je jedan bio smrtonosan. Nakon što je video objavljen na internetu, oglasila se i lokalna policija.

– Još je rano bilo šta govoriti, no istraga je zasad pokazala da je jedan naš iskusni policajac patrolirao naseljem na putu Gart kada mu je prišla 45-godišnja žena koju je znao od ranije i znao je da protiv nje imamo otvorene naloge za hapšenje. Policajac je pokušao da joj stavi lisice, no ona mu je uzela elektrošoker i upotrijebila ga na našem službeniku. On je zbog toga bio prisiljen upotrijebiti službeno oružje i ispalio je nekoliko hitaca, od kojih je najmanje jedan pogodio ženu – objasnio je šef policije Stiv Doris (Steve Dorris).

Iako u policiji opravdavaju njegov postupak, mnogi smatraju kako je reakcija policajca bila nepotrebna te da policajac treba biti kažnjen zbog onoga što je učinio.

izvor: avaz.ba

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *