Home Globus AMERIČKA VOJSKA OBJAVILA SNIMKU; RAT JE NEIZBJEŽAN: IRANSKI mornari snimljeni kako uklanjaju neeksplodiranu minu sa tankera? (VIDEO)

AMERIČKA VOJSKA OBJAVILA SNIMKU; RAT JE NEIZBJEŽAN: IRANSKI mornari snimljeni kako uklanjaju neeksplodiranu minu sa tankera? (VIDEO)

2 min read
0
0
236
--

Američki državni tajnik Mike Pompeo okrivio je u četvrtak Iran za napad na Kokuka Courageous i norveški tanker Front Altair, rekavši da se ta procjena temelji na obavještajnim podacima

Američka vojska objavila je videosnimku na kojoj se, tvrdi vojska, vidi kako iranski brod uklanja neeksplodiranu minu s japanskog tankera Kokuka Courageous, jednog od dva tankera koji su jučer napadnuti u Omanskom zaljevu, javlja CNN.

Kasnije tijekom dana Središnje zapovjedništvo SAD-a objavilo je snimku tvrdeći da je na njoj prikazano kako iranski mornari uklanjaju eksplozivno sredstvo s trupa tankera Kokuka Courageous.

Na videosnimci se vidi kako manji brod prilazi japanskom tankeru nakon čega jedna osoba uklanja objekt s trupa broda. Američka vojska smatra da je objekt neeksplodirana mina. Iranski brod približio se tankeru punih osam sati nakon napada i nakon evakuacije posade s njega, piše CNN, a američke vlasti smatraju da su Iranci pokušavali ukloniti preostale mine i tako sakriti dokaze.

Jedan američki dužnosnik također je izjavio kako je više iranskih brodova viđeno na području na kojem su napadnuti tankeri.

“SAD i naši partneri u regiji poduzet će sve potrebne mjere kako bi obranili sebe i svoje interese. Današnji napadi su jasna opasnost za slobodu mora i slobodnu trgovinu”, stoji u priopćenju uz objavljenu snimku.

izvori: SB/Guardian

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *