Home Globus APOKALIPTIČNI PRIZORI IZ NAJVEĆEG GRADA TURSKE, IMA MRTVIH: Ulice Istanbula pretvorile su se u vodopade, sve je pod vodom, stanovnici u šoku…. (VIDEO)

APOKALIPTIČNI PRIZORI IZ NAJVEĆEG GRADA TURSKE, IMA MRTVIH: Ulice Istanbula pretvorile su se u vodopade, sve je pod vodom, stanovnici u šoku…. (VIDEO)

2 min read
0
0
868
--

Žestoke padavine u turskoj metropoli Istanbulu pretvorile su ulice u rijeke i slapove, a pojedine lokacije u svojevrsna jezera gdje je dubina bila veća od jednog metra, javljaju tamošnji mediji

Navodi se kako je do kiša došlo nakon višednevnog toplotnog udara, a stručnjaci upozoravaju kako su poplave moguće i u narednim danima, što bi moglo dovesti do dodatnih problema u javnom saobraćaju.

Priobalni put u četvrti Bakirkoy, koji je veza sa Euroazijskim tunelom ispod moreuza Bosfor, bio je zatvoren zbog poplava.

Prekinute su bile i gradske linije trajekta, tramvaja, a Veliki bazar, 558-godina star kompleks koji je bio nedavno renoviran, bio je također poplavljen.

Najviše padavina je bilo u istanbulskim četvrtima Avcilar, Sefakoy, Bahcelievler, Catalca, Zeytinburnu, Sariyer, Fatih, Esenyurt, Kadikoy, Uskudar, Tuzla i Pendik.

Agencija Beta tvrdi da je najmanje jedna osoba pronađena mrtva u jednom poplavljenom podzemnom prolazu u Istanbulu.

izvor: SB

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *