Home Politika CiK BiH objavio: Evo koliko novca i imovine imaju Dodik, Džaferović, Komšić…

CiK BiH objavio: Evo koliko novca i imovine imaju Dodik, Džaferović, Komšić…

3 min read
0
0
776
--

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine objavila je ažurirane podatke o imovinskom stanju izabranih zvaničnika.

Prema ažuriranim podacima objavljeno je imovinsko stanje najviših zvaničnika Bosne i Hercegovine – članova Predsjedništva, poslanika i delegata u oba doma Parlamenta BiH i FBiH, poslanika u Narodnoj skupštini RS, predsjednika i potpredsjednika RS, Vijeća naroda RS, te poslanika u skupštinama kantona FBIH.

Tako se u ovim podacima navodi da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik imao prihode po raznim osnovama u iznosu od 241.074,07 KM. U podacima se navodi da Dodik na svoje ime ima imovinu vrijednu 2.143.043,58 KM, ali i rashode i druge obaveze u iznosu od 897.481,00 KM. Između ostalog navodi se da Dodik posjeduje i automobil koji je 2006. godište.

Kada je u pitanju predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić, u podacima se navodi da je imao prihode po raznim osnovama u iznosu od 59.330,00 KM. Procijenjena vrijednost imovine na Komšićevo ime iznosi 140 hiljada KM, dok predsjedavajući Predsjedništva ima rashode i druge obaveze u iznosu od 119.100,00 KM. Posjeduje također automobil čija je vrijednost 20.000 KM.

Bošnjački član Predsjedništva Šefik Džaferović je po ovim podacima imao prihode od 74.203,32 KM, a imovina koja je upisana na njegovo ime procijenjena je na 319.257,37 KM. Međutim, u ovim podacima se navodi da Džaferović ima stanove u suvlasništvu sa suprugom, a da se navedena procijenjena vrijednost odnosi na cijele nekretnine. Džaferović prema ovim podacima nema rashoda i drugih obaveza. Ali posjeduje automobil iz 2016. godine u vrijednosti 25.000 KM.

U podacima o imovinskom stanju navodi se i imovina supružnika izabranih zvaničnika

Kompletne podatke za sve izabrane zvaničnike koje CIK BiH objavio možete pogledati na OVOM LINKU.

izvor: radiosarajevo.ba

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *