Home Globus DRAMA U PHILADELPHIJI: Zarobio policajce, satima pucao po njima i sve direktno prenosio putem Facebooka?! (VIDEO)

DRAMA U PHILADELPHIJI: Zarobio policajce, satima pucao po njima i sve direktno prenosio putem Facebooka?! (VIDEO)

3 min read
0
0
470
--

SWAT, elitna jedinica američke policije, oslobodila je dvojicu policajaca koji su bili zarobljeni u kući u Philadelphiji s naoružanim napadačem nakon pucnjave u kojoj je ranjeno šest policajaca, izvijestila je jutros policija.

Napadač je ostao zabarikadiran u kući te se nakon višesatih pregovora predao policiji, piše Hina.

SWAT tim krenuo je u akciju otprilike pet sati nakon što je muškarac otvorio vatru na policajce koji su uručivali naloge za hapšenje radi droge u sjevernoj Philadelphiji.

“Policajci i dodatni zatvorenici koji su bili u kući s napadačem sigurno su evakuirani. Napadač je ostao naoružan unutra”, rekao je načelnik philadelphijske policijske uprave Richard Ross.

Stanje svih ranjenih policajaca je stabilno i nitko nema ozljede opasne po život. Televizija je prikazala nekoliko njih kako napuštaju bolnicu jučer navečer, a jedan je imao zamotanu glavu i ruku.

“Mnogi od njih su morali pobjeći kroz prozore i vrata kako bi izbjegli kišu metaka”, rekao je Ross.

Napadač je nastavio pucati na SWAT-ovo vozilo parkirano ispred kuće, pogađajući i zgradu preko puta ulice, dok su policajci pokušavali ispregovarati njegovu predaju.

Policija ga je nazvala na telefon, razgovarala s njim megafonom, a u pregovore je uključila i članove obitelji, dodao je Ross.

Policija je pozvala lokalno stanovništvo da ostane u svojim domovima i da se klone tog područja nakon što je u vatri izmijenjeno na stotine metaka.

Pojavile su se i vijesti da je napadač izravno prenosio incident na facebooku.

Predsjednik Donald Trump upoznat je s pucnjavom i prati situaciju, priopćila je Bijela kuća.

Lokalni mediji navode da napadač ima vrlo moćno oružje i značajnu količinu municije. Incident je uslijedio nakon lanca masovnih pucnjava u Kaliforniji, Teksasu i Ohiu u kojima su napadači imali poluatomatske puške.

izvor: (Buka/Oslobođenje)

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *