Home Vijesti DRAMA U RS: Ubio se glavni zdravstveno-sanitarni inspektor RS

DRAMA U RS: Ubio se glavni zdravstveno-sanitarni inspektor RS

2 min read
0
0
337
--

Kako saznajemo, Miljićevo tijelo je jutros oko 9:30 sati pronađeno obješeno o drvo na obali Vrbasa u blizini Lendrinog mlina u banjalučkom naselju Lazarevo, u kojem je živio. Uviđajem je utvrđeno da nema elemenata krivičnog djela, te da se radilo o samoubistvu. Motiv i razlozi zbog kojih je Miljić digao ruku na sebe nisu poznati i to je predmet daljnje istrage.

Uviđajem je utvrđeno da nema elemenata krivičnog djela, te da se radilo o samoubistvu. Motiv i razlozi zbog kojih je Miljić digao ruku na sebe nisu poznati i to je predmet dalje istrage.

Ova vijest šokirala je cijeli Inspektorat RS, ali i druge institucije koji su u posljednje vrijeme pod velikim pritiskom zbog pandemije virusa korona.

Desimir Miljić rođen je u selu Obrovac kod Banje Luke. Diplomirao je 1982. godine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, specijalistički ispit iz epidemiologije položio 1990. godine. Tokom karijere radio je kao ljekar opće prakse, sanitarni inspektor u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS, zdravstveno-sanitarni inspektor u Inspektoratu RS, a od 2007. godine je bio glavni republički zdravstveni inspektor u Inspektoratu RS.

izvor: SB

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *