Home Politika Izetbegović: Kreiraćemo oko 10.000 novih radnih mjesta godišnje, plaće, penzije, kupovna moć će rasti…

Izetbegović: Kreiraćemo oko 10.000 novih radnih mjesta godišnje, plaće, penzije, kupovna moć će rasti…

2 min read
0
0
724
--

Sarajevo je, dodao je on, u kritičnoj fazi razvoja – dolaze velike investicije, intenzivna gradnja, vrijeme je za master plan razvoja Grada i okoline, za prave vizije, za međunarodne arhitektonske konkurse

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je da će u preostale tri godine mandata, kada su u pitanju državni projekti, to biti „reforme koje nas čekaju kroz programe koje ćemo definisati u dogovoru sa Evropskom unijom i NATO“.

– Te reforme se u mnogočemu preklapaju, i znače jačanje države u svim bitnim segmentima. Vladavina zakona, jačanje pravosuđa, jeftinija i efikasnija administracija, zaštita okoliša itd., sve to otvara prostor jačanju ekonomije i porastu životnog standarda. Dobar dio evropske pravne stečevine će biti usvojen po principu „uzmi ili ostavi”, bez mogućnosti izmjena i redukovanja, i vodit će ubrzano, da tako kažem prečicom do postizanja evropskih standarda u svim bitnim elementima svakodnevnog života u BiH – kazao je Izetbegović u intervjuu za Klix.ba.

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *