Home Politika Karamatić: Ako u BiH bude ponovo sukoba federacija će biti pregažena za 5 dana!

Karamatić: Ako u BiH bude ponovo sukoba federacija će biti pregažena za 5 dana!

2 min read
0
8
39,298
--

Ustaški vožd i glavni protagonista Herceg Bosne Mario Karamatić u BiH u svom gostovanju na jednoj BiH televiziji govorio je o formiranju Herceg Bosne ako se nastavi sa majorizacijom hrvata u BiH.

Na pitanje novinara da li je svjestan da bi to izazvalo novi rat i sukobe on je dodao da bi sada Džihadistička Federacija nestala za 5 dana. Također je govorio i o tome kako su se u prošlom ratu u srednjoj Bosni protiv HVO-a borili Isilovci  sabrani u odred El Mudžahedin te da su oni radili pokolje nad hrvatima i srbima!

Ustaška ideologija koju sprovodi karamatić je ista ona koju su sprovodili Mate Boban i drugi, a Karamatić je uz Dragana Čovića najveći krivac zašto hrvatski narod u BiH loše živi!

Pitanje ostaje kojim sredstvima i kako bi Karamatić pregazio federaciju za 5 dana jer je Hrvatska u Nato i Nato ne bih dozvolio upotrebu Hrvatske vojske u BiH bez dozvole savjeta bezbijednosti UN-a.

Za Željka Komšića je rekao da je nelegitiman i da nema pravo da predstavlja hrvatski narod a lično je i protiv Čovićevog prisustva na danu RS-a.

Na kraju je dodao da ni Evropa neće dozvoliti formiranje islamske državice na svojim granicama te da BiH nije samo Bošnjačka a svi koji ga prozivaju u komentarima na internet portalima su internet džihadisti!

izvor: ekspresno.org

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *