Home Politika MILORAD PRIJETI “Pripadamo najmoćnijem narodu na Balkanu i imamo patriote koji će se…”

MILORAD PRIJETI “Pripadamo najmoćnijem narodu na Balkanu i imamo patriote koji će se…”

4 min read
0
0
1,386
--

“Naravno da je to pređena crvena linija i da je od Ustavnog suda dosta, da je od strane zemalja zapadne Evrope i od Amerike dosta. Mi imamo pravo na našu političku i institucionalnu borbu koja se odvija u okviru našeg Parlamenta i našim ponašanjem u zajedničkim institucijama”, rekao je Dodik u Bijeljini.

On je poručio da u toj borbi ne treba da bude kolebljivosti i pozvao sve ljude u RS-u na podršku i povjerenje.

“Veoma je važno da se oko toga okupe sve političke snage u Srpskoj i zahvalan sam ljudima iz opozicije koji imaju dovoljno odgovornosti za RS i koji su se našli na strani tog jedinstva. Veoma im je nezgodno u Sarajevu kada tako djelujemo i moraćemo tako i da nastavimo”, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, ukoliko ne uslijedi poništavanje odluke Ustavnog suda i donošenje zakona na nivou BiH o Ustavnom sudu iz koga će biti eliminisani sudije stranci, u narednom periodu uslijediće vraćanje BiH na dejtonski koncept sa tri ministarstva.

“RS neće prihvatiti nijednu odluku Ustavnog suda BiH gdje odlučuju tri stranca, koji u pravilu sa dva muslimana presuđuju RS-u. To je za nas poniženje, to nije nikakvo pravosuđe, nego manipulacija institucijama”, zaključio je Dodik.

On je pozvao sve ljude da pokažu zajedništvo i poručio da nema razloga da se bježi od prava i odgovornosti.

“Pokušavaju u Sarajevu da isprovociraju visokog predstavnika. On savršeno dobro zna da više nijedna njegova odluka ne važi u RS-u”, dodao je Dodik.

Reagujući na izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića o upotrebi patriotskih snaga u BiH, Dodik je poručio da RS ima patriote koji će se pokazati u Parlamentu i institucijama sistema.

Osvrćući se na proslavu državnosti Srbije, Dodik je rekao da je Srbija domovina svih Srba i da je to praznik Srba gdje god žive.

“Mi moramo da pobjegnemo od podjele koju nam nameću na ‘bosanske Srbe’ ili neke druge Srbe, mi smo Srbi i pripadamo važnom narodu, najmoćnijem na Balkanu”, veli on Dodik.

izvor: SB

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *