Home Nauka i Misterije NOVO ČUDO IZ JUŽNE KOREJE: Oni su upravo predstavili prvi vertikalni televizor na svijetu, znamo i koliko košta, ali…

NOVO ČUDO IZ JUŽNE KOREJE: Oni su upravo predstavili prvi vertikalni televizor na svijetu, znamo i koliko košta, ali…

3 min read
0
0
74
--

Prvo su na svijet stigli televizori iz serije The Frame i The Serif, a sada je Samsung predstavio i treći model, pod nazivom The Sero

Samsung već neko vrijeme u svojoj ponudi osim klasičnih televizora ima i par egzotičnijih modela.

Prvo su na svijet stigli televizori iz serije The Frame i The Serif, a sada je Samsung predstavio i treći model, pod nazivom The Sero.

Riječ je o uređaju koji je namijenjen mlađoj generaciji korisnika, takozvanim milenijalcima. Naime, kako se mlađa generacija često koristi mobilnim telefonima, Samsung im je pripremio i odgovarajući televizor kada sadržaj sa svojih mobilnih uređaja budu poželjeli pogledati na zaslonu veće dijagonale.

Kako se mobiteli većinom koriste u vertikalnom položaju, i The Sero ima vertikalno postavljen QLED zaslon kako bi se lakše pratio sadržaj s mobilnih uređaja. Internetske stranice su često duže nego šire, a ovakva postava više odgovara i drugim mobilnim aplikacijama poput Facebooka, Instagrama i drugih. Srećom, The Sero se ne mora koristiti isključivo u vertikalnom položaju, već se može zakrenuti za 90 stupnjeva u standardni horizontalni položaj.

Dijagonala zaslona je 43“, a rezolucija je trenutno nepoznata.

The Sero ima i 60-vatne zvučnike te 4.1 kanalni zvuk. Za uparivanje s mobilnim uređajima koristi se NFC. Upravljanje sadržajem može biti ručno i putem glasa pomoću ugrađenog mikrofona i Bixbyja.

Za sada je poznato kako će krajem maja biti plasiran na korejskom tržištu, po cijeni od oko 1.600 USD.

A, kada će i hoće li uopće The Sero i u trgovine u Europi, doznaćemo uskoro…

izvor: (SB / The Verge)

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *