Home Globus OPASNO SE ZAKUHALO; RUSKA AMBASADA OPASNO PRIJETI: „Washington da se prestane miješati u unutrašnje stvari Rusije…“

OPASNO SE ZAKUHALO; RUSKA AMBASADA OPASNO PRIJETI: „Washington da se prestane miješati u unutrašnje stvari Rusije…“

2 min read
0
0
248
--

Iz Ambasade Ruske Federacije navode da, nakon krivičnog gonjenja Marije Butine od američkih vlasti, niko od ruskih državljana ne može da se osjeća bezbjedno u SAD-u, kao i da uživa pravo na slobodu govora

Ruska Ambasada u SAD-u pozvala je Washington da prekine sa miješanjem u unutrašnje poslove Rusije povodom komentara State Departmenta o novom zakonu o radu medija.

“Prestanite da se miješate u unutrašnje poslove Rusije”, navodi se u saopćenju ruske Ambasade objavljenom na Twitteru.

Iz Ambasade Ruske Federacije navode da, nakon krivičnog gonjenja Marije Butine od američkih vlasti, niko od ruskih državljana ne može da se osjeća bezbjedno u SAD-u, kao i da uživa pravo na slobodu govora.

Ranije je portparolka State Departmenta Morgan Ortagus izrazila zabrinutost zbog zakona koji je usvojen u Rusiji, a kojim se reguliraju aktivnosti medija – stranih agenata.

Washington smatra da bi se to moglo iskoristiti za “suzbijanje nezavisnih glasova”, prenosi “Sputnjik”.

Savjet Federacije Rusije prethodno je odobrio zakon kojim se omogućava da strani agenti budu prepoznati kao fizička lica koja primaju sredstva iz inostranstva.

izvor: SB

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *