Home Regija OVAKO NEŠTO NE PAMTE NI NAJSTARIJI: Oluja poharala Sloveniju i dijelove Hrvatske, grad veličine ljudske šake devastirao automobile, uništio nasade (FOTO, VIDEO)

OVAKO NEŠTO NE PAMTE NI NAJSTARIJI: Oluja poharala Sloveniju i dijelove Hrvatske, grad veličine ljudske šake devastirao automobile, uništio nasade (FOTO, VIDEO)

2 min read
0
0
214
--

Rijetko viđena tuča u utorak navečer zahvatila je područje Gorskog kotara, a štete se još zbrajaju, objavio je portal Neverin.hr

Jako grmljavinsko nevrijeme razvilo se u kasnim poslijepodnevnim satima na sjeveru Gorskog kotara, a stiglo je iz Slovenije, u kojoj je divlja oluja također pričinila znatnu materijalnu štetu.

Iznimno velika grmljavinska aktivnost zabilježena je na užem području općine Brod Moravice, gdje je pala i tuča veličine šake.

Stradali su i automobili, a pravi razmjeri nevremena tek se trebaju utvrditi.

Olujni oblaci su nakon Gorskog kotara stigli i na šire karlovačko i zagrebačko područje kao i u dijelove Hrvatskog zagorja.

Nešto ranije u utorak, sunčan i vruć dan u Sloveniji su ponegdje naprasno prekinuli naleti izuizetno jakog vjetra s kišom i jakom tučom.

Kako javlja 24ur, riječ je o nevremenu nastalom uslijed međudjelovanja vruće zračne mase iz Afrike i osjetno hladnijeg sustava sa sjevernog Atlantika. Temperaturna razlika između dvaju sustava je čak 20 Celzijevih stupnjeva što su idealni uvjeti za nagli razvoj olujnih proloma oblaka.

izvor: SB

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *