Home Vijesti Sa 2 litra dizela i 1 litra mineralne vode vozite i do 200 km. Bosanac napravio nevjerovatan izum za auta! Uređaj koji pretvara mineralnu vodu…

Sa 2 litra dizela i 1 litra mineralne vode vozite i do 200 km. Bosanac napravio nevjerovatan izum za auta! Uređaj koji pretvara mineralnu vodu…

3 min read
0
1
1,413
--

Da iz BiH dolaze najčudnije stvari pokazuje izum Asima Suljkića inžinjera Elektrotehnike iz Brčkog koji se montira na motor dizel Automobila te uz pomoć posebnog tanka od 6 litara vrši ubrizgavanje mineralne vode skupa sa dizelom u motor..  On je ovom izumu dao ime DM 2019   (Dizel- Mineral i po godini kada je napravljen uređaj).  Naime on je ovaj uređaj do sada testirao na nekoliko auta  i utvrdio da je potrošnja dizela sa ovim izumom i do 70 posto manja… Tako da npr sa 2 litra dizela i 1 litra mineralne vode ( a najbolje prolazi Randenska ili Vitinka kako sam Asim kaže) on vozi oko 205 km..

To znači da sa punim rezervoarom dizela i 4 litra mineralne vode možete voziti i do 2000 km.. Njegov izum izvlači minerale iz mineralne vode i miješa ih sa derivatima iz dizela i tako stvara kombinaciju koja traje duže, manje se troši a ne oštećuje motor..

Asim kaže da je u procesu patentiranja svog izuma a već je imao i ponudu od ruskog Gazproma od 500 000 km da proda sve što ima vezano za ovaj izum pomenutoj kompaniji.. Asim je za kratko vrijeme postao poznat u Brčkom i koga god pitate za njega znat će vas uputiti do njegove kuće. A kako nam je u povjerenju i rekao u procesu je pokretanja svoje firme koja bi vršila ugradnju ovog sistema kupcima..

Ako želite da sa jednim rezervoarom prelazite i po 2000 km obratite se Asimu Suljkiću iz Brčkog a cijena ugradnje jednog ovakvog uređaja u vaš automobil sa svim pratećim dijelovima košta oko 320 km..

 

Izvor: Ekspresno.org

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *