Home Ratni Izvještaji Sirijska vojska u velikom naletu protiv terorista izbila pred zapadna predgrađa Khan Shaykuna

Sirijska vojska u velikom naletu protiv terorista izbila pred zapadna predgrađa Khan Shaykuna

3 min read
0
0
232
--

Po drugi put u utorak navečer je sirijska vojska ostvarila pomak u južnom dijelu pokrajine Idlib na putu prema uporištu terorista Khan Shaykunu.
Terenski izvori su za agenciju Muraselon izvijestili su da je, nedugo nakon što je preuzela kontrolu nad gradićem Kafr Ayn, istočno od Al-Hobaita, sirijska vojska brzo napredovala prema važnom uzvisini Tal As, koju je zauzela za nekoliko minuta.

Gubitak ova dva uporišta su kasnije potvrdili i izvori terorista koalicije Hayat Tahrir Al-Shama, koji navode kako su se povukli na položaje s kojih namjeravaju braniti Khan Shaykun.

Prema izvješćima vladinih snaga, sirijska vojska nije naišla na gotovo nikakav organizirani otpor terorističkih skupina Bilo je samo sporadičnih sukoba protiv terorista koji su željeli pobjeći s tog područja.

Ovaj napredak stavio je sirijsku vojsku u poziciju da uspostavi izravnu vatrenu kontrolu nad svim preostalim selima zapadno od Khan Shaykuna, kao i nad zapadnim predgrađima samog grada.

U trenutku pisanja ovog teksta je sirijska vojska bila udaljena oko pet kilometara od zapadnog ulaza u Khan Shaykun, bez značajnijih uporišta ili organiziranih linija obrane terorističkih skupina do ulaza u grad.

U cjelini se provodi operativni plan koji je povezan s napadima u konvergentnim smjerovima prema Khan Shaykunu, što može dovesti do stvaranja kotla u području Al-Lataminaha ili prisiljavanja militanata na povlačenje preostalih snaga iz sjeverne Hame u Idlib.

Dakle, postoji šansa da vidimo još jednu veliku operaciju koja će odrediti sada već izvjesnog pobjednika sirijskog rata.

izvor: logicno.com

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *