Home Politika SRBI DOBIVAJU MLADOG VOŽDA, A BOŠNJACI SULTANIJU Dodikov sin Igor i Izetbegovićeva kćerka Jasmina zakoračili u politiku

SRBI DOBIVAJU MLADOG VOŽDA, A BOŠNJACI SULTANIJU Dodikov sin Igor i Izetbegovićeva kćerka Jasmina zakoračili u politiku

4 min read
0
0
803
--

MARKER Milorad Dodik priprema sina Igora za gradonačelnika Laktaša, a Bakir Izetbegović priprema kćerku Jasminu za predsjednicu stranačke Asocijacije žena „Fatma“

Kenela Zuko, zastupnica SDA u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i predsjednica Kluba parlamentarki u PDFBiH i predsjednica Asocijacije „Fatma“ SDA BiH, ovih dana je putovala u Tursku sa grupom stranačkih aktivistica s namjerom da ostvari saradnju sa aktivisticama sestrinske AK Partije.

Pošto je Zuko samo formalno predsjednica Asocijacije „Fatma“ i pošto je stvarna šefica Sebija Izetbegović, supruga Bakira Izetbegovića predsjednika SDA te da je isti slučaj sa koleginicama iz AKP-a, gdje je stvarna šefica iz sjene Emina Erdogan, supruga Tayipa Erdogana predsjednika AKP, delegacija se bila najavila za prijem kod gospođe Erdogan.

Međutim do prijema nije došlo jer je prije ove delegacije već jedna delagacija Asocijacije „Fatma“ bila u posjeti. Delegaciju je predvodila Jasmina Izetbegović, kćerka Bakira i Sebije Izetbegović, formalnih i stvarnih „gospodara“ Stranke demokratske akcije.

Ovaj slučaj jasno pokazuje da je i treći član porodice Izetbegović kročio u politiku i da je samo pitanje vremena i trenutka kad će ona biti „krunisana“ na tronu pijemonta bošnjaštva kojeg suvereno drže Izetbegovići.

Jasmina Izetbegović se rijetko pojavljuje u javnosti zbog vrlo kontroverznih informacija koje su se u medijima pojavile o njoj. Ma šta bila istina od tabloidskih priča, u svakom slučaju, za nju se može reći da je imala veoma burnu mladost.

Uporedo sa ovom informacijom pojavile su se špekulacije da će budući kandidat SNSD-a za gradonačelnika Laktaša biti Igor, sin Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a.

Za sada bi moglo biti zajedničko Igoru Dodiku i Jasmini Izetbegović da su ih pratile ljubavne afere u kojima su se zaljubljivali u osobe drugih nacionalnosti i konfesija, a da su na intervenciju i pritisak roditelja njihove ljubavne veze naprasito prekinute.

Ako se odluče da kroče očinskim stazama politike Igor i Jasmina, mogao bi to biti dobar znak da nisu zatrovani nacionalizmima koje stranke njihovih očeva obilato proizvode.

Sve ostalo spada u domen političke farse i nezasite pohlepe naših vlastodržaca i autokrata.

izvor: (TBT)

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *