Home Politika SRBI ŠOKIRANI: Historičari otkrili ŠOKANTNU ISTINU: MILORAD Dodik je porijeklom musliman, njegova pra pranena je bila Suada

SRBI ŠOKIRANI: Historičari otkrili ŠOKANTNU ISTINU: MILORAD Dodik je porijeklom musliman, njegova pra pranena je bila Suada

2 min read
0
1
5,348
--

Grupa od 8 uglednih Bosanskih historičara i doktora nauka više od 4 mjeseca je istraživala porijeklo predsjednika RS Milorada Dodika i došla do nevjerovatnog otkrića. Naime Miloradova pra pranena se zvala Suada, a bila je udata za Vukoslava od kojeg i potiče loza Dodika. Nena Suada jeste prihvatila pravoslavlje ali je u toku svog života upražnjavala i sve muslimanske običaje.

Njegova pra pranena Suada je stanovala na području Zenice a njena loza datira od Sandžačkih muslimanskih porodica Haljimi i Xhami. Dodik ima običaj da druge prekrštava i naziva Srbima iako i sam nije srbin nego u sebi ima muslimanske krvi.

Ova informacija je ekspresno dostavljena našem mediju od strane glasnogovornika grupe historičara prof.dr S.K koji je objelodanio kompletno DNK istraživanje i korijene koje vuče Milorad Dodik.Pitanje se postavlja šta će javnost u Entitetu RS da poduzme nakon ovog otkrića i da li Dodik krije svoje porijeklo od javnosti u želji da bude veliki srbin.

Njegov pra pradjed Vukoslav je živio na području između Laktaša i Banjaluke tako da se njegova pra pranena nakon udaje iz Zenice i preselila na to područje i izrodila 3 djece. Dodik ništa nema zajedničko sa Ruskom nacijom koju toliko voli i naziva ih braćom, a dubljim istraživanjem Sandžačkih korijena njegove pra pranene može se dokazati da Milorad u sebi ima Tursko – Albanske krvi.

izvor: ekspresno.org

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *