Home Nauka i Misterije TURISTA IZ JAPANA na Zelengori slikao pravu zvijer: Goblin kao iz filma “Gospodar prstenova” slikan kako lovi ribu na Bosanskoj planini.

TURISTA IZ JAPANA na Zelengori slikao pravu zvijer: Goblin kao iz filma “Gospodar prstenova” slikan kako lovi ribu na Bosanskoj planini.

2 min read
0
2
5,783
--

Prava drama odigrala se prije 2 dana na Bosanskoj planini Zelengori.  Ova planina  u Bosni i Hercegovini, koja se nalazi u sklopu Nacionalnog parka Sutjeska. Najpoznatija je po velikom broju glacijalnih jezera, od kojih su najpoznatija: Kotlaničko jezero, Orlovačko jezero, Štirinsko jezero, Jugovo jezero, Donje Bare, Gornje Bare i dr.

Najveći vrh Zelengore je Bregoč (2014m), a pored njega se nalazi još desetak vrhova oko 2000m. Zelengora obiluje bogastvom flore i faune, a u tome prednjači Perućica jedina prašuma Evrope.

Naime jedan japanski turista šetajući ovom planinom i njenom prašumom Perućicom slikajući njene izvore i riječice ostao je smrznut od straha kada je na jednom izvoru ugledao pravog goblina koji lovi ribe.   Kada ga je goblin ugledao ispustio je glasan krik i pobjegao penjući se preko kamenja.

Turista Huang Fo nije mogao da vjeruje šta je uslikao a ubrzo se vratio u kamp koji je postavio i u kojem su boravili njegovi prijatelji te su skupa pokušali još jednom da nađu ovu zvijer ali ovog puta bezuspješno..    Vjerovatno će ovaj turista svoj posjet Bosni i Hercegovini pamtiti dok je živ a svoje slike podijelio je na društvenim mrežama i izazvao brojna pitanja od kojih je jedno jako bitno. ŠTA SE TO KRIJE U BOSANSKIM Šumama i divljini?

Slike pogledajte u nastavku:

izvor: ekspresno.org

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *