Home Nauka i Misterije U PONEDJELJAK NAM STIŽE DEMON IZ SVEMIRA: Asteroid veličine 33 metra, kreće se prema Zemlji brzinom preko 35.405 km na sat

U PONEDJELJAK NAM STIŽE DEMON IZ SVEMIRA: Asteroid veličine 33 metra, kreće se prema Zemlji brzinom preko 35.405 km na sat

2 min read
0
0
639
--

Zemlja će uskoro biti spremna za još jedan bliski susret sa svemirskom stijenom, jer je asteroid veličine 33 metra, spreman da se u ponedjeljak provuče pored našeg planeta.

Astronomi su ga prvi put primijetili tek ranije ovog tjedna, asteroid nazvan 2019. TA7 trebao bi letjeti prema Zemlji brzinom većom od 35.405 km na sat, otkrivaju podaci NASA-inog laboratorija za mlazni pogon (JPL).

Procjenjuje se da će novi nebeski posjetitelj u promjeru biti visok 33 metara i spada u skupinu nedavno otkrivenih asteroida koji putuju blizu Zemlje.

Leteća stijena orbitira oko Sunca jednom svakih 240 dana i prolazi pored Zemlje oko jednom godišnje. Međutim, u ponedjeljak bi nam trebala omogućiti najbliži susret u posljednjih 115 godina kada prođe na udaljenosti od oko 1 496 000 km, više od 50 puta bliže Zemlji od našeg bliskog susjeda, Merkura.

Stručnjaci su više puta upozoravali da Zemlja nema obranu od asteroida koji bi se mogli zabiti u površinu. U stvari, Ujedinjeni narodi stvorili su Svjetski dan asteroida u namjeri da podignu svijest o toj mogućnosti.

UN je posebno zabrinut zbog neotkrivenih asteroida, sličnih 2019 TA7. Glavna briga zbog opasnih svemirskih objekta je ta što nismo dobri u njihovom otkrivanju, a neki od najopasnijih nas su iznenadili.

izvor: logicno.com

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *