Home Vijesti URAGAN ARMENIJE; Zmajevi doživjeli debakl u Jerevanu. Armenija pobijedila sa 4:2. Najgora partija u zadnjih 5 godina!

URAGAN ARMENIJE; Zmajevi doživjeli debakl u Jerevanu. Armenija pobijedila sa 4:2. Najgora partija u zadnjih 5 godina!

3 min read
0
0
434
--

U Jerevanu se danas odigrala fudbalska utakmica između Armenije i BiH u kojoj je Armenija u furioznoj partiji savladala reprezentaciji BiH. Jednom čvrstom i ofanzivnom igrom Armenci su poveli u prvom poluvremenu sa 1:0 nakon čega je Edin Džeko izjednačio za 1:1. Drugo poluvrijeme je donijelo prevlast Armenije i strahovitu igru ove reprezentacije koja je i Italiji dala gol..

Armenci su poveli u drugom poluvremenu sa 2:1 a nekoliko minuta kasnije Gojak je izjednačio rezultat na 2:2. Reprezentacija BiH je u 71 minuti imala šansu i preko Edina Džeke koji je oboren u kaznenom prostoru Armenije ali sudija nije dosudio penal i tako oštetio reprezentaciju BiH.

Armenija do gola dolazi  i u 77 minutu jednim silovitim kontra napadom i golom bekovskog igrača za 3:2.

 U 4 minuti sudijske nadoknade Armenija je postigla i četvrti pogodak tako što je lopta pogodila našeg igrača Lončara i ušla u mrežu.
Armenija koja je smatrana autsajderom pokazala je da je dinamitna reprezentacija i koliko se popravila u zadnjih par godina tako da su zasluženo i pobijedili!

Ovo je jedan od najgorih poraza reprezentacije BiH u zadnjih 5 godina jer se Armenija nalazi za 104 mjestu na Fifinoj listi dok je BiH 39-ta.

Reprezentacija BiH u ovoj utakmici igrom nije dorasla Armeniji iako je armenski golman Hayrapetian spasio mnoge napade i šanse naše reprezentacije te zasigurno ostao junak utakmice!

Zmajevi su i protiv lihteštajna igrali tešku utakmicu iako su na kraju slavili sa 5:0.  BiH je ovim porazom izgubila svoje šanse za odlazak na EP.

izvor: ekspresno.org

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *