Home Zdravlje i život ZNANSTVENICI SU OSTALI U ČUDU: Evo što će se dogoditi ukoliko BIJELI LUK pojedete na prazan želudac…

ZNANSTVENICI SU OSTALI U ČUDU: Evo što će se dogoditi ukoliko BIJELI LUK pojedete na prazan želudac…

2 min read
0
0
905
--

Učinak je mnogo jači!

Znanstvenici su utvrdili da konzumiranje bijeloga luka na prazan želudac povećava njegovu učinkovitost kao prirodnog antibiotika jer su bakterije otkrivene i ne mogu se obraniti od “udara bijelog luka”.

Bijeli luk sadrži oko 400 aktivnih sastojaka, bogat je vitaminima i mineralima kao što su adenozin, alicin, aminokiseline, biljna vlakna, biljne masti, vitamin A, vitamin B1 i B2, vitamin C, željezo, enzimi, eterična ulja, jod, kalij, kalcij, selen, sumpor i fosfor.

Redovnom upotrebom bijeli luk potiče prokrvljenost i olakšava protok krvi, snižava povišeni krvni tlak i masnoće u krvi, kao i bolesti srca. K svemu, odličan je antioksidans.

U povijesti medicine, antibakterijska i antivirusna svojstva bijelog luka itekako su poznata. Bijeli luk i njegovi sastojci podvrgnuti su brojnim istraživanjima koja su masovno dokazala njihovo djelovanje na infekcije uzrokovane bakterijama i virusima. Istraživanja potvrđuju i da ima i značajna antikancerogena svojstva. Redovito konzumiranje većih količina bijelog luka smanjuje rizik od pojave raka rektuma i bubrega.

izvor: SB

Facebook Komentari

Komentara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *